Salig blanding med Bjarne Brøndbo

Brøndbo2

Fullt hus og stor jubel i Kirkelandet kirke 14. oktober!

Spillelista:

Mansions of the Lord
Blott en dag
E6
Jørgen Hattemaker
Barndomsminner fra Nordland (solist: Benedichte Ranheim)
You’ll never walk alone
He ain’t heavy
Voggesang
The Seal Lullaby
Vinsjan på kaia
Det fine vi hadd’ sammen
Va’ det du, Jesus?
Eg veit i himmerik ei borg
Til alle tider (solist: Tine Soligard Brekstad)
Det umulige er umulig
Anthem
Det er makt i de foldede hender

Takk til bandet Kyrre Sætran (bass), Gunnar Nordheim (gitar), André Gjørven (trommer) og Rune Tylden (tangenter/arrangør) og koret Milena Gaarde, Lise Ohr, Tine Solligard Brekstad og Benedichte Ranheim.

Takk til Braatthallen og Proper Produksjoner v/Steinar Løberg Værnes for lys og lyd.

Fra Tidens Kravs anmeldelse (Eilif Odde 15.10.):

– Hvis dokk ha hatt de halvparten så artig som mæ, så ha dokk hatt en fin kveld, gliste D.D.E.-profilen da det nærmet seg slutten i Kirkelandet kirke onsdag kveld.

Ingen tvil om at Brødbo koste seg. Både gjennom musikken og historiene som bandt det hele sammen. Kanskje kunne han ha strammet inn litt, men de sju kvarterene gikk fort unna.

Også en fullsatt kirke var fornøyd med det de fikk oppleve. Forventningene var utvilsomt store, for allerede en time før konsertstart hadde det begynt å danne seg kø.

«E6» i kirka

«Salig blanding» var tittelen Ynglingeforeningens musikkorps og Bjarne Brøndbo hadde valgt. Slett ikke noe dårlig valg, for dette var en fin miks av stort sett kjente låter: noe fra D.D.E., et par låter fra CD-en «Salmer på ville veier» som Brøndbo kom med i 2002 (i samarbeid med Erik Hillestad), frittstående perler som «Anthem» og «He ai’nt heavy», rene korpsnummer og to sanger med dyktige lokale solister (Benedichte Ranheim og Tine Soligard Brekstad).

Salighet var det mulig å finne spor av i det meste. I hvert fall såpass mye at det passet utmerket i en kirke. Brøndbo har opplevd å ha blitt nektet å framføre «Jørgen Hattemaker» i kirkerommet, noe som må sies å være en merkelig beslutning, teksten tatt i betraktning. «E6» onsdag var for øvrig første gang låten ble framført i ei kirke på Nordmøre, kunne Bjarne Brøndbo opplyse.

Korps i godt slag

Og mens vi er inne på repertoar: «You’ll never walk alone» kan man selvsagt framføre når som helst hvor som helst. Ynglingens versjon, under Eric Dullaerts ledelse, var lekker.

Det samme må sies om det meste korpset gjorde. Tydelig og solistist i egne innslag, oppmerksomme på sin oppgave som komp når de hadde med solister. Gode soloinnslag av Bjørn Hammer og Erling Brevik. Nyansering i styrke var god og klangen upåklagelig.

Muligens hørte vi et par små glipp/misforståelser, men slikt må man nesten regne med når programmet er så omfattende og felles øvingstid begrenset.

Ros også til bandet, ledet av kapellmester Rune Tylden.

Formidler

Bjarne Brøndbo har lang fartstid som vokalist og frontfigur. Han er også en utmerket entertainer som formidler ekte, på sin måte.

Han er ingen skolert sanger. Det merkes i sarte partier, hvor han ikke får bruke full stemme. På slutten av onsdagens konsert kunne han virke litt sliten, kanskje ikke så rart med det hardkjøret han har i disse dager.

Men når han får bruke volum og kraft, og får korps og band i ryggen, er Brøndbo i sitt ess. Min favoritt onsdag var «Det umulige e mulig». Også Åge Aleksandersens «Va det du, Jesus?» blir sterk når den skikkelig trønderrocker framfører den.

Kirkelandet kirke kan være akustisk krevende. Onsdag hadde nystartede Proper Produksjoner og Braatthallen full kontroll både på lyd og lys.

Den som ikke hadde anledning til å høre Ynglingen onsdag, får en ny sjanse om fire uker når Vamp kommer på besøk.