Édith Piaf festkonsert

Ynglingen inviterte Britt-Synnøve Johansen og Halvor Lillesund til Braatthallen 15. februar for å markere at hundre år har gått siden Édith Piaf ble født. 300 tilskuere fikk en stemningsfull kveld.

Britt-Synnøve Ynglingen
Foto: Eilif Odde

Tidens Krav skrev følgende om konserten:

Stor formidling

Av Odd W. Williamsen

Britt Synnøve Johansen er en stor formidler med stort spenn i uttrykket. Mandag var det Piaf-jubileum med Ynglingeforeningens musikkorps.

Britt Synnøve Johansen har selv oversatt tekstene til norsk og sin egen dialekt. Ynglingen hang godt på. 300 tilhørere koste seg i Braatthallen.

35 velopplagte og svartkledde musikere spilte elegant, om enn noe beskjedent. Det er tungt å spille uten etterklang.

To i én

Vi fikk to forestillinger i en; høydepunkter både fra Piaf-kabareten og fra den nye produksjonen med andre store 1900-talls-sangerinner. Her var både Judy Garland, Vera Lynn og Marlene Dietrich, også på kinolerret.

Johansens faste akkordeonist Halvor Lillesund var med på alle sanger og Eric Dullaert var en stødig og trygg dirigent.

Lett og elegant

Braatthallen bød på grei regi, med en sal i salen, avdelt med byens største lysrigg. Korpset var stilfullt oppstilt med logoflagg på stativene.

Konserten åpnet med lett og elegant filmmusikk, med flotte soli i trompet og pauker. I et par av Piaf-sangene fikk vi sobre bassganger i tubaen. Treblåsen smelta fint sammen i Vera Lynn-akkompagnementet.

Men filmmusikken til Spitfire funka bare sånn passe. Trommesettet var generelt for mye oppmikka, og lyden kom fra motsatt side av rommet. Etterslagene var det imidlertid aldri noe å si på.

Mest Piaf

Det var mest Piaf: «Johnny is the boy for me» skilte seg positivt ut med et friskere tempo og dermed ble det også mer liv i musikerne.  Og i «Sakramentene» fungerte grovmessingen sublimt som mannskor-erstatning.  Som akkompagnement til akkordeon-soloen i Astor Piazzollas Oblivion spilte korpset riktig vakkert. I «Over the Rainbow» vil jeg trekke fram lekkert fløytespill. Xylofonen var tydelig og bærende i flere av stykkene.

Jeg savnet et trykt program. En gallakonsert fortjener det; og de medvirkendes navn er alltid greit å ha med seg.

Britt-Synnøve Eric Ynglingen
Dirigent Eric Dullaert og Britt-Synnøve Johansen med Ynglingen. Foto: Eilif Odde
Halvor Lillesund
Halvor Lillesund (Foto: Eilif Odde)